• 11 puntjes die de verkoop van uw woning bevorderen

  Je hebt besloten om uw woning te verkopen. Hieronder volgen enkele puntjes waarvan ik denk dat ze belangrijk zijn voor het goede verloop van de verkoop.

  Er kunnen heel wat factoren een rol spelen tijdens het spel van vraag en aanbod tussen de verkoper en de koper. Waarom een huis dan toch niet verkocht geraakt en wat je kan doen, daar helpen wij je graag mee!

  1. Vraagprijs

  Hier is het probleem erg eenvoudig. Heb je je huis voor een te hoge prijs aangeboden, dan haken potentiële eigenaars wellicht sneller af. Daarom kan je best een realistischere prijs hanteren voor je woning en in dit geval betekent dat dus een daling van de vraagprijs. Je woning aan een te hoge prijs aanbieden, is wellicht niet de beste keuze.

  2. Eerlijkheid

  Niet alleen over de vraagprijs moet je schappelijk zijn, ook je hele zoekertje mag niet uitpuilen van de leugens. Neen, niet dat je dat doet wanneer je huis niet verkocht raakt, maar hoe eerlijker en specifieker je je huis beschrijft, des te geïnteresseerder mensen kunnen zijn.

  3. Foto’s

  Hoe begeleid je een mogelijke koper het best door datzelfde zoekertje? Juist, met prachtige foto’s. Daarbij is ook licht erg belangrijk. Niet alleen nodigt een donkere ruimte helemaal niet uit, het is ook vreselijk om daar een sfeervolle foto te maken. Laat je dus niet vangen zoals deze snuggere helden en bereid je goed voor!

  table-white-home-interior-2

  4. Makelaar

  De juiste makelaar zoeken is geen gemakkelijke taak. Hoe ga je nu precies te werk, en wat als je toch niet tevreden bent? Het ligt uiteraard niet meteen aan hem of haar wanneer jouw huis niet verkocht raakt, want ze doen ook hun best. Is er dan te weinig geadverteerd? Dat kan, maar jij kan uiteraard ook jouw woning op allerlei kanalen aanprijzen! Zo kan dat ook op Facebook, Twitter, Pinterest en mail!

  5. Eerste indruk

  De voortuin en de gevel is het eerste wat een mogelijke koper écht te zien krijgt. Is je tuintje een stortplaats of zitten er dikke scheuren in de muren boven je voordeur? Schrik dan niet dat anderen afhaken als ze zich daarom niet welkom voelen. Een kleine opknapbeurt zorgt misschien voor liefde op het eerste zicht!

  house-949265_1920

  6. Bezoekjes

  Als je na een fantastisch zoekertje geïnteresseerden over de vloer krijgt, is het dé ideale kans om potentiële kopers over de streep te trekken. Gooi alle troeven op tafel en overtuig!

  7. Netheid

  Misschien de meest overschatte reden, maar een huis waar niet werd opgeruimd, kan het het haast op voorhand al schudden. Als je alle overbodige spullen aan de kant schuift, creëer je ruimte. En laat dat nu eens een van de belangrijkste aspecten zijn tijdens een woonbeleving. Daarnaast haken nog heel wat mensen af op achterblijvende geur van sigaretten of dieren. Dus even verluchten is ook geen overbodige luxe.

  cat-323262_1280

  8. Te persoonlijk

  Naast een huis vol dierenhaar of rommel, haken heel wat mensen af op een te persoonlijk huis. Potentiële eigenaars komen immers zoeken naar hun toekomstig stulpje. Wanneer ze heel wat foto’s aan de muur zien hangen van anderen, bestaat de kans dat ze zichzelf niet meteen in de woning zien wonen. Depersonaliseer je woning en maak ze zo neutraal mogelijk bij een bezoek. Zo geef je de mogelijke eigenaar het maximum potentieel van de woning. Envastgoedstyling kan je daar ook bij helpen!

  9. Buren

  Oké, jij kan helemaal niets doen aan de (al dan niet) lastige buren. Maar wanneer je een bezoek regelt, kan je dat bijvoorbeeld doen wanneer zij niet thuis zijn. Zijn je buren wel de tofste mensen uit de buurt? Betrek hen dan bij een bezoekje en laat hen alvast kennismaken met mogelijke eigenaars!

  10. Timing

  Het is algemeen geweten dat een huis in de winter minder goed verkoopt dan in de zomer. Maar is dat een reden om geen moeite te doen? Nee. Zelfs je tuin kan tijdens de vrieskou een eyecatcher zijn!

  11. Jij

  Soms kan het ook aan jou liggen. Niet dat we met de strenge vinger willen wijzen, maar er zijn heel wat mensen die zo graag afscheid willen nemen van hun woning, dat ze vergeten enthousiast te zijn. Prijs de woning dus aan bij potentiële eigenaars alsof je er zelf nog zou willen wonen! <img class="emoji" draggable="false" src="https://s.w.org/images/core/emoji/72x72/1f609.png" alt="

 • Hoe verwoord je best uw zoekertjestekst

  Wanneer een huis klaar is voor verkoop, rest er nog maar één ding: een aantrekkelijk zoekertje. Dat zoekertje moet opboksen tegen alle andere woningen op de vastgoedmarkt, maar hoe steekt jouw zoekertje er dan precies bovenuit?

  Heel wat makelaars of particulieren durven hun woning (onterecht) ophemelen, tot ergernis van vele potentiële eigenaars, die er soms de draak mee durven steken. Maar uiteraard wil ook jij -net als iedereen- je woning snel verkopen. Met deze tien gouden woorden schrijf je het allerbeste zoekertje dat gegarandeerd veel bekijks heeft!

  1. Specifiek

  Maar echt, specifiek. Wie op zoek is naar een huis of appartement, wil exact weten wat hij of zij kan verwachten. Als je dus de keuken beschrijft, is het best oké om te vermelden dat het werkblad een granieten of marmeren is. Net zoals je vloer. Is het een speciale houtsoort uit Brazilië? Vertel het gerust. Hoe specifieker je bent, des te geloofwaardiger je overkomt.

  2. Eerlijk

  Eerlijkheid wordt gewaardeerd. Potentiële eigenaars willen liever niet achteraf uitpluizen hoe de vork in de steel zit. Daarbij kan je alles duidelijk oplijsten. Dat kan gaan van de staat van het huis, tot de inrichting, de positieve en de negatieve punten. En alvast belangrijk is het adres van je woning. Een te koop gestelde woning zonder adres, wordt veel minder bekeken.

  3. Foutloos

  Het ligt zo voor de hand, maar je zou schrikken hoeveel zoekertjes vol fouten staan. Niet alleen ontbrekende inhoud, maar ook dramatische schrijffouten durven wel eens een zoekertje binnensluipen. Advertenties in drukletters of vol schrijffouten worden het minst serieus genomen. Even een spellingscontrole uitvoeren is dus de boodschap! 
</section>
<section class=