• Verstrenging voor het toekennen van woonkredieten

  Het woonkrediet met vaste rentevoet staat op de helling, zoveel is duidelijk. Belgische banken voelen al geruime tijd de druk van de vaste rentevoet op hun winsten maar nu heeft ook het Basel comité beslist dat er iets moet gebeuren om een zeepbel scenario te vermijden.

  Lees meer...

 • Binnen beglazing: 10 foto's waar de ruimtes in stijl worden afgebakend

  Kies eens voor afwerking met glasprofielen om ruimtes van elkaar te scheiden en om toch een ruimtelijk effect te behouden. Onderstaande beelden geven u alvast wat inspiratie

  glas.scheidingswand01.jpg

  glas.scheidingswand02.jpg

  glas.scheidingswand03.jpg

  glas.scheidingswand04.jpg

  glas.scheidingswand05.jpg

  glas.scheidingswand06.jpg

  glas.scheidingswand07.jpg

  glas.scheidingswand08.jpg

  glas.scheidingswand09.jpg

  balken05.jpg

  get inspired,

  Frank

  Vastgoedstylist

 • 5 ideale momenten om je huis te verkopen

  Een perfecte timing is voor vele zaken cruciaal. Ook om je woning te koop te zetten, kies je best het goede moment uit. Maar wanneer is dat nu? Je hebt enkele opties!

  Als je je huis of appartement via een immokantoor verkoopt, kunnen zij je tips geven over de juiste timing. Maar als je je woning eigenhandig verkoopt, zijn er ook enkele kalenders waarmee je gemakkelijk kunt rekening houden.

  1. Academische kalender

  Families met schoolgaande kinderen gaan vaak op huizenjacht in de lente. Als ze tijdens die periode een woning kopen, ontvangen ze de sleutel rond de grote vakantie. Ideaal om te verhuizen met de kids!

  2. Belastingskalender

  Kopers raken enorm gemotiveerd als er een gigantische belastingbrief op hen ligt te wachten. Heel veel jonge mensen kopen bijvoorbeeld hun eerste woning tijdens het eerste jaar dat ze aan het werk zijn. Zo kunnen ze de hypotheekrente afhouden van hun belastbaar inkomen. Want die eerste belastingaangifte kan anders een serieuze tegenvaller zijn.

  3. Weerkalender

  Ook het weer beïnvloedt ons koopgedrag. Mensen die een huis of vakantieverblijf in het buitenland willen kopen, zijn eerder geneigd om tijdens de wintermaanden hun slag te slaan. In ons belgenlandje is het dan druilerig en koud en de huizen in het (zonnige) buitenland doen meteen aan vakantie denken. Huizen met een zwembad worden dan weer sneller verkocht tijdens de zomermaanden, omdat een zwembad dan zeer aantrekkelijk is.

  4. Vakantiekalender

  Tijdens de vakantie is men minder geneigd om op huizenjacht te gaan. Men geniet dan liever van de tijd met familie en het gezin. December is de minst ideale periode om je woning te koop te zetten, omdat iedereen dan al in de kerstsfeer is.

  5. Gregoriaanse kalender

  Ook de kalender die we dagelijks allemaal gebruiken, van januari tot december, heeft een impact op de huizenmarkt. Als mensen hun eindejaarspremie ontvangen hebben, gaan ze sneller over tot de aankoop van een woning. Ook wanneer er veel mensen trouwen of aan kindjes beginnen, stijgt de interesse in huizen die te koop staan.

  Je huis verkopen is geen exacte wetenschap. Je kunt je huis te koop zetten wanneer het jou goed uitkomt, maar als het niet meteen wil lukken zijn er nog steeds bovenstaande tips. Onthoud ook dat een leuk huis voor een juiste prijs vaak zichzelf verkoopt.