• Verhoog de waarde van uw woning

  In veel van mijn blogs kom ik daar meestal op terug: Uw eerste indruk blijft bepalend in de keuze van de kandidaat-koper om uw woning ernstig in overweging te nemen om aan te kopen.

  Veel kopers haken reeds af vanaf ze uw voorgevel zien. Het is een goede investering om uw voorgevel een nieuwe frisse look te geven wanneer je die te koop stelt.

  In onderstaand voorbeeld zien we hier terug een mooi voorbeeld: De ramen, de voordeur, het huisnummer, de brievenbus, de buitenverlichting, en de oprit werden hier onder handen genomen. Daarbij werd de gevel geschilderd in grijs antraciet.

  geef toe de woning ziet er in zijn nieuwe toestand veel beter uit en volgens mij kan hij zelfs hoger getaxeerd worden.

  before-after-facade

 • Uw woning verkopen aan (één van) uw kinderen

  Trend in huizenverkoop

  Je kunt het inmiddels een trend noemen. Ouders die kleiner gaan wonen, verkopensteeds vaker hun moeilijk verkoopbare woning aan een van de kinderen. Dikwijls een prima oplossing, niet in de laatste plaats omdat de overdrachtsbelasting tot 1 juli 2012 is verlaagd tot 2%. Er is wel een aantal zaken waarop bij zo'n verkoop gelet moet worden.

  Koopprijs huis

  Ouders die hun huis aan een van de kinderen verkopen: het is een 'gewone' verkoop maar er zijn bijzondere aspecten waarop je moet letten. De verkoop wordt, net zoals bij een verkoop tussen derden, vastgelegd op papier. Het is vaak de notaris die dit voor de ouders en het kind doet. Belangrijk is namelijk de koopprijs van het huis. Als het huis voor een te lage prijs aan het kind wordt verkocht moet er schenkbelasting worden betaald.
  Als het kind een partner heeft moet eerst goed worden nagedacht over de vraag of het huis aan het kind zelf, of ook aan de partner, wordt verkocht.

  Lees meer...

 • Een heldere woning verkoopt beter

  klein huis02

  Heb je een donkere woning, brandt bij jou altijd het licht in de gang of wil je het optimale rendement uit je verlichting halen dan heb je misschien wat aan de volgende tips.

  Licht door de ramen

  De ramen in je woning zijn de bron van het daglicht in je kamer, het licht heeft hier de grootste intensiteit. De maatregelen die je hier neemt hebben daarom een groot effect op het licht in rest van de kamer.
  Geef je kozijnen een lichte kleur, liefst hoogglans wit. Kies voor lichte gordijnen en open ze zodra het buiten licht is. Zorg dat de gordijnen het raam helemaal vrij laten als ze geopend zijn. Zet de vensterbank niet te vol of gebruik lichte of transparante objecten. Hang geen vitrages voor het raam of gebruik vitrages die veel licht doorlaten. Getinte of spiegelende ramen houden veel daglicht buiten.

  Let ook op de omgeving vlak buiten het raam. Haal een zonnescherm s'winters weg. Een donkere buitenmuur of schutting waar je op uit kijkt kun je misschien ook licht verven. Snoei planten en bomen. Bladverliezende bomen geven je ‘s zomers schaduw en laten in de winter lichtdoor. Lichte bestrating onder het raam weerkaatst meer licht dan donkere. En vergeet niet je ramen goed schoon te houden.

  Wit plafond en lichte muren

  Maak plafond en wanden licht. Helder wit reflecteert het beste. Een gladde muur weerkaatst meer licht dan een ruwe. Spiegels weerkaatsen ook veel licht en laten ruimtes groter lijken. Met een goed geplaatste spiegel kun je misschien wat extra zonlicht op een donkere plaats in je kamer laten schijnen. Voorkom wel dat je jezelf 30 keer tegenkomt in de woonkamer.

  vastgoedstylist, verlichting, wit, licht, ramen, woning, zonlicht,

  Meubels

  Probeer je meubels zo te plaatsen dat ze zo weinig mogelijk licht van buiten blokkeren. Plaats dus geen kast voor of vlak naast een raam. Wat voor de wanden geldt, geldt ook voor de meubels, liever licht dan donker. Een bank of stoel kun je snel lichter maken met een hoes of grand foulard. Een donkere tafel met een licht tafelkleed. En met wat lichte vloerkleden absorbeert je donkere parketvloer heel wat minder licht. Als je wel veel daglicht wilt maar geen spierwitte inrichting kies je het best voor veel lichte kleuren met wat donkere of kleurige accenten.

  Verlichting

  Bedenk waar je sfeerverlichting wilt en waar je goed licht nodig hebt om bijvoorbeeld te lezen of te werken. ‘s Avonds mogen best de warme sfeerlampjes aan. Je lichaam maakt zich dan langzaam op voor de nachtrust door melatonine aan te maken.
  Moet een donkere plaats overdag toch verlicht worden, kies dan voor een daglichtlamp. Deze heeft een hogere kleurtemperatuur. Hoe hoger de kleurtemperatuur hoe blauwer het licht. “Normale” verlichting is met een temperatuur van ongeveer 3000 Kelvin vrij geel. Dat is ‘s avonds best gezellig maar overdag kun je beter licht gebruiken wat overeenkomt met wit daglicht: ongeveer 6000 Kelvin.

  Indeling

  Als je de mogelijk hebt gebruik dan de zonnigste ruimtes in je huis als leef- en werkruimtes en de minder zonnige ruimtes als slaap- en bergruimtes. Plaats een bankstel of werkplek in de buurt van een raam zodat je daar meer licht ervaart.
  Door deuren met glas te plaatsen kan het licht van een lichte naar een donkere kamer stromen. Je huis lijkt met zulke deuren ook ruimer.

  Veel succes,

  Frank

  Vastgoedstylist,