• Bron van inspiratie: Scandinavische makelaars

   

  Websites van makelaars in Scandinavië bieden veel inspiratie als het gaat over presentatie van te koop gestelde eigendommen. En wat mij betreft een schoolvoorbeeld van hoe je je huis het best verkoopt. wij ruimen de woning ook op voordat we foto's  (laten) nemen, hoewel dat voor sommige mensen nog steeds niet vanzelfsprekend is. Je wilt je huis verkopen, dus lever je een inspanning om alles er zo goed mogelijk te laten uitzien.

  House for sale in Göteborg via AlvhemHouse for sale in Göteborg via AlvhemHouse for sale in Göteborg via AlvhemHouse for sale in Göteborg via Alvhem
  House for sale in Göteborg via Alvhem
  House for sale in Göteborg via Alvhem

  Terug naar bovenstaande beelden, in dit geval afkomstig van een Zweedse makelaarskantoor, die verkoopfoto’s naar een ander level heeft getild. 

  bovenstaande foto's zijn genomen in een appartement in de wijk Inom Vallgraven. Een kleine wijk omgeven door water aan de rivier de Göta älv in Goteborg, Zweden. Het paleisje uit 1818 meet 47m2 en kost 2.350.000 Zweedse kronen. Dat is omgerekend zo’n € 252.500 maar biedingen worden geaccepteerd. Wellicht een fiks bedrag maar dan krijg ik wel die gedroomde originele stenen muur en een heuse marmer-look pilaar in mijn huis. We gaan het niet doen, ik ben veels te blij met mijn huidige huis. Maar dagdromen mag, en dat wordt je wel heel makkelijk gemaakt als je dit soort sites bezoekt.

  Get inspired

   
   

   

 • Blikvangers en aandachtspunten

  In elke kamer moet je nauwkeurig bepalen wat de blikvanger is. Een blikvanger is iets waar de koper zijn aandacht meteen op gevestigd wordt. Een blikvanger is het centrum van de kamer. Een blikvanger kan eender wat zijn, bijvoorbeeld:

   Een mooie schoorsteen

   Een venster met een adembenemend uitzicht

   Een prachtige antieke vaas

   Een bed dat is gedekt zoals in een hotelkamer

   Een mooie tafel

   Een mooie kast

   ….

   

  blikvanger,vastgoedstylist

  blikvanger,vastgoedstylist

  blikvanger,vastgoedstylist

  blikvanger,vastgoedstylist

  blikvanger,vastgoedstylist

  blikvanger,vastgoedstylist

  blikvanger,vastgoedstylist

  blikvanger,vastgoedstylist

  blikvanger,vastgoedstylist

   

  In sommige kamers kunnen meer dan één blikvanger of aandachtspunt aanwezig zijn. Je moet er dan wel voor zorgen dat de ene blikvanger kleiner is dan de andere. Als je een venster met adembenemend uitzicht hebt, kan je de aandacht naar het venster toe trekken door er bijvoorbeeld een mooi decoratiestuk voor te zetten. De meubels die je voor het venster zet, mogen het zicht naar buiten niet belemmeren. Rond een blikvanger hoeft niet veel te staan, dit zou de aandacht alleen maar afleiden. Als er in sommige kamers geen blikvanger aanwezig is, is het een goed idee om er één te creëren!

  veel succes,

  Frank,

  Vastgoedstylist

 • Pasen: Laat de zon in je huis schijnen

  Geel is de kleur van de lente en de kleur van Pasen. Als buiten het zonnetje nog niet schijnt, dan halen we ‘m gewoon naar binnen. Met geel haal je eenvoudig het lentegevoel en de zon in huis. De kleur geel wordt in onze lage landen als zonnig en vrolijk ervaren. Een goede kleur om op te gebruiken voor de verkoopstyling van je huis.

   

  50 Tinten geel

  Lees meer...