• Huidige trend:We kopen meer en groter

  Lage rentes duwen huizenkopers in hordes naar Batibouw, de grootste bouwbeurs in Belgie. Opvallend veel jonge mensen zijn de eerste zondag de beurs gaan bezoeken. Maar ook particuliere investeerders zijn in grote getale aanwezig. En er wordt meer uitgegeven aan leningen dan vroeger.

  Lees meer...

 • Op vakantie in het stulpje van een TV-kok

  Weet u nog niet waarheen op vakantie? Dan kan de vroegere vakantiewoning van de legendarische Amerikaanse tv-kok Julia Child in de Provence misschien wel een idee zijn. Het is een van de bekende woningen die u terugvindt op Airbnb.

  Julia Child staat erom bekend de Franse keuken in de Amerikaanse huishoudens te hebben geïntroduceerd met haar kookboek ‘Mastering the Art of French Cooking’. Dat boek bleek zo succesvol dat ze in de jaren zestig haar eigen kookprogramma kreeg. In 2009 werden Childs memoires zelfs verfilmd onder de titel ‘Julie & Julia’.

  Child volgde haar echtgenoot, een diplomaat, naar Parijs, maar het koppel had ook een tweede verblijf in Chateauneuf, ‘La Pitchoune’. Het stulpje van 140 vierkante meter werd nu gekocht door de Amerikaanse Makenna Johnston, een vurige fan van Child, die het optrekje ter beschikking zal stellen voor anderen.

  Gasten kunnen er al vanaf juni terecht, vanaf volgend jaar is ook een weeklang all-inverblijf inclusief kook- en yogalessen mogelijk. De woning telt drie slaapkamers en heeft een eigen zwembad, maar de blikvanger blijft natuurlijk de door Child ontworpen keuken.

 • Uw gazon in het voorjaar

  Na de winter hebben we allemaal wel eens last van een echte winterblues. Je voelt je maar slap, je ziet er maar bleekjes uit, je energiepeil bevindt zich ver onder nul, kortom: je hebt nood aan een flinke portie zon! Net zoals jij kan ook je gazon te lijden hebben onder zo'n winterblues. Wanneer de lente in aantocht is ligt je teerbeminde gazonnetje er dan ook vaak wat schraal bij, op sommige plaatsen misschien zelfs overwoekerd door mos. Hoog tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en je grauwe gazon om te toveren tot een prachtige groene, dikke grasmat!

   
   

  Geef je gazon de kans om te herstellen

  De eerste stap naar een grasmat waar iedereen jaloers op is, is starten met maaien. Let wel op dat je lang gras de eerste keer niet té kort maait, want dan heb je het risico dat je gazon geel wordt en verzwakt: iets waarvan onkruid zeker en vast misbruik zal maken. Na de eerste maaibeurt wacht je best eventjes af, zodat je gazon gaat groeien en eventueel van zichzelf er weer prachtig groen doorkomt. Gebeurt dat niet, dan kan je nog altijd je gazon gaan bemesten. De beste periode om je gazon hiermee te verwennen is het voorjaar, en hoewel we het weer (jammer genoeg) niet kunnen voorspellen, liefst vóór een regenbui. In ieder geval mag je dit nooit op heel zonnige dagen doen!

  Lees meer...