• Licht: niet te donker maar ook niet te veel licht

  Donker. Mensen hebben een hekel aan donker, ze zien niet goed, associëren het met angsten of negativiteit. Denk aan de uitdrukkingen: “een donker hol” of “duistere zaken”. Donker is dus niet goed, dat gaan we best vermijden.

  Fel licht, hieraan hebben mensen ook een hekel. Waar ziet u normaal fel licht? Bij de tandarts of in een operatiekamer? Dit zijn niet de plaatsen waar u wilt zijn. Beide uitersten moeten we dus voorkomen. Wat we willen is “zacht” licht. Uit onderzoek blijkt dat mensen bij zacht licht positiever, aardiger en geduldiger zijn. Zacht licht is in technische vorm circa 150 lux. Maar wij spreken gewoon over warm licht dat niet te fel brandt, bijvoorbeeld een gloeilamp van 40 watt met een gelige of roodachtige gloed.

  De andere vorm van zacht licht die de mens het meest waardeert is het doodeenvoudige daglicht. Daar kunt u niet genoeg van hebben.

  De oplossing:

  • Zorg dat alle ramen vrij zijn van zaken die daglicht blokkeren. Doe de gordijnen open en de luxaflex omhoog! Zet planten opzij en verplaats indien mogelijk eventuele grote meubelen. Vergeet de ramen ook niet te lappen (binnen- en buitenkant), dat scheelt heel veel. Laat het daglicht uw woning vullen!

  • Loop al uw lampen na op “zacht licht”. Heeft u nog ergens een lamp die te veel of koud licht geeft, draai er een andere lamp in die warmte uitstraalt.

  • Donkere plekken? Zet ook hier lampjes neer, deze zijn bij Blokker of Ikea al voor een paar euro te krijgen.

  • Ook (geur)kaarsen geven licht, warmte en gezelligheid. Er is niets mis met het tactisch neerzetten van kaarsen, let natuurlijk wel op de brandveiligheid.

  Frank,

  Vastgoedstylist

 • Het is goud en koper die blinkt

  Dat glimmende metalen als goud en koper ‘in’ zijn, is je vast niet ontgaan.. Dit lijkt een makkelijk toe te passen trend: met kleine accessoires zoals kandelaars, bloempotjes of schalen heb je al snel een glamorous touch toegevoegd. Maar één goud- of koperkleurig accessoire kan er wat verloren bij staan als je niet zo goed weet hoe je deze kunt combineren. De truc is om ze te combineren met minder uitgesproken producten in soortgelijke kleuren. Koper laat zich bijvoorbeeld heel goed matchen met poederige roze- en roodtinten, goud werkt goed samen met de trendkleur okergeel. Zo versterk je het effect van de trendmetallics in huis, maar voorkom je dat foute bling bling-effect.

  goud, koper, kandelaar, accessoires,

  goud, koper, kandelaar, accessoires,

  goud, koper, kandelaar, accessoires,

  goud, koper, kandelaar, accessoires,

  goud, koper, kandelaar, accessoires,

  goud, koper, kandelaar, accessoires,

  Frank,

  uw vastgoedstylist

   

 • Een gedekte tafel voor een warm welkom

  Een lege tafel is als kerst zonder sneeuw, of muesli zonder yoghurt. Best lekker, maar je mist toch iets. Je tafel komt het mooist uit wanneer deze gedekt is en bovendien geeft het een warm en welkom gevoel. Laat je gasten zich direct thuis voelen door de tafel vast (deels) te dekken met mooie borden, glazen en een kan water. Kleurrijke groenten en fruit zijn niet alleen gezond, de natuurlijke kleurbommetjes voegen ook meteen een vrolijke noot toe.

  gedekte tafel, welkom, gasten, gedekte tafel, welkom, gasten, gedekte tafel, welkom, gasten,