• omgaan met moeilijke kopers- en verkopers van woningen

  bron: Billionhomes

  Moeilijke klanten kunnen je uitputten, nemen beslag van je tijd en energie en compromitteren misschien wel andere transacties. Hoe langer je als vastgoedmakelaar actief bent, hoe meer kans je een breed scala van persoonlijkheden zal tegenkomen. Mensen vaardigheden zijn essentieel in de vastgoedbranche en weten hoe te werken met verschillende persoonlijkheden is essentieel voor een succesvolle vastgoedtransactie. Het behandelen van mensen zoals je zelf zou willen worden behandeld is dé norm, echter is dit een tweezijdig verhaal. Het is daarom belangrijk om als vastgoedmakelaar verschillende persoonlijkheidstypen te herkennen en je best doet om je aan te passen aan de klant.

  lees verder: http://www.deconsument.com/omgaan-met-moeilijke-kopers-en-verkopers-van-huizen/

   

 • Oostende Koningin der bouwwoede?

  Nergens anders in Vlaanderen wordt de ontwaarding van de politieke macht onder de heerschappij van het immo-kapitalisme zo openlijk tentoongespreid als op de Oostendse Oosteroever. Onder het mom van een ‘duurzame stadsontwikkeling’ keert men hier terug naar de genadeloze bouwwoede van de jaren zestig en zeventig. Vanuit dezelfde typische kleinburgerlijke mentaliteit van toen wordt momenteel een volledig havengebied prijsgegeven om een zogenaamd Dubai-effect uit te lokken aan de hand van autistisch aandoende luxeappartementen.... lees verder http://www.deconsument.com/oostende-koningin-der-bouwwoede/

 • wandtegels

  Heb je gedateerde tegels? Schilder erover heen, het is goedkoop en het ziet er (zeker voor de fotopresentatie) fris en modern uit. Nieuwe tegels zijn namelijk vrij prijzig net zoals het bevestigen ervan. Ook het verwijderen van oude tegels kost een hoop tijd, of geld als u beslist om het door een vakman te laten doen.

  Vraag is welke verf gebruik je best: 

  Voor het verven van tegels wordt tegelverf gebruikt. Daarin zijn ook weer 2 verschillende soorten te vinden: de normale tegelverf en de 2-componenten verf. De normale verf kan wel nat worden maar kan niet tegen warm water. Tegelverf die wel tegen warm water kan is de 2 componenten tegelverf. Voor de vloertegels moet een ander soort verf gebruikt worden.

  De voorbereiding:

  Voordat er geverfd kan worden is het zaak dat de tegels goed schoongemaakt en vetvrij worden gemaakt. Als dit niet gebeurd zal de verf minder goed hechten met kans op loslaten.Voordat de badkamertegels geverfd kunnen worden dient u eerst de vloer goed af te plakken. De kans dat tijdens het verven van de wandtegels er een paar druppels naar beneden vallen is groot. De verf droogt erg snel en is vervolgens moeilijk van de vloer te verwijderen.

  wandtegels schilderen02.jpg

  Hoe ga je best te werk:

  Het is bijna onmogelijk om de badkamertegels 1 voor 1 te verven en de voegen daarbij niet te raken. Wij adviseren daarom om de voegen simpelweg mee te verven. Als u later besluit dat u de voegen de originele kleur wilt geven kunt u deze het best later verven met een speciaal kwastje voor de voegen. Met een speciale voegenverf of simpelweg een nieuwe voeg ziet er weer als origineel uit.

  wandtegels schilderen01.jpg

  succes,

  Frank, uw vastgoedstylist