• Een nieuwe look met een klein budget

  Een nieuwe look creëren en met een klein budget werken. Het kan. Vooral bij vastgoedstyling is het budget altijd beperkt. Maar door op bepaalde zaken te letten kan je veel bereiken met weinig middelen. Het is altijd een hele uitdaging om zo budget vriendelijk te werken, maar als vastgoedstylist geraak je dat gewoon.

  Wat wil je echt?

  Denk goed na wat je nu echt wilt. Wil je meer ruimte? Of alleen een andere sfeer, zo ja? Welke stijl spreekt je dan het meest aan. In grote lijnen zijn er een aantal hoofdstijlen; je hebt de landelijke, klassieke, industriële en moderne stijl. Elke stijl heeft weer een onderverdeling zeg maar substijlen. Het gaat er om dat je voor ogen hebt wat jou het meest aanspreekt zodat je gericht aan de slag kunt.

  budget, look, vastgoedstyling, vastgoedstylist, woonkamer, slaapkamer,

  De stappen

  1-      De wisseltruc

  Wanneer je huis eenmaal  ingericht is blijft alles vaak op zijn plek staan, in ieder geval wel in dezelfde kamer. Eerst maken we een inventaris van wat er allemaal staat en of het nog dienst kan doen. Soms erger je, je bijvoorbeeld aan een tafeltje op één van de slaapkamers die prima dienst zou doen als een plantentafel in de woonkamer. Of die antieke kast waar je zo dol op bent maar die wel erg veel ruimte inneemt in de slaapkamer. Deze kast kan dan misschien wel omgewisseld worden met die van de woonkamer.

  budget, look, vastgoedstyling, vastgoedstylist, woonkamer, slaapkamer,

  2-      Halveer je accessoires

  Een teveel aan kleine accessoires lijkt vaak rommeliger dan een aantal grotere objecten. Dit geldt ook voor kleine ruimtes. Kies een paar favoriete items en combineer dit met wat grotere accessoires zoals een grote vaas of vloerkussens. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal accessoires te bewaren op zolder, zo kun je gemakkelijk een keer afwisselen.

  3-      textiel en verf doen wonderen

  Kussenhoezen voor op de bank en een tafelkleed zijn gemakkelijk te vervangen, vergeet daarbij ook je lampenkappen niet. Wanneer je de kleur van je kussens veranderd met één of twee lampenkappen geef je al snel een nieuwe kleurimpuls aan je interieur. De nieuwe kleuren kun je doorvoeren door één wand of een gedeelte van de wand te verven of te behangen.

  budget, look, vastgoedstyling, vastgoedstylist, woonkamer, slaapkamer,

   

  4- experimenteer met de indeling

  Door een keer te veranderen van indeling, bijvoorbeeld de zithoek en eethoek omwisselen bekijk je de kamer vanuit een ander punt wat vernieuwend werkt. Probeer het eens, de eettafel hoeft bijvoorbeeld niet altijd tegen een muur te staan, plaats de tafel iets van de muur af en je zult verbaasd zijn hoeveel ruimtelijker het lijkt.

   

  5- opknappen of vervangen

   

  Zijn er spullen in je huis die prima zijn maar waar de look veranderd van kan worden, denk dan eens aan verven met schoolbordverf. Je kunt alle kleuren krijgen of zelf mengen, soms hoef je een meubel niet eens helemaal te verven voor een nieuwe look. Dit heet ook wel de dip-dye trend, prima te doen met verfresten die je nog in de kast hebt staan.

   

  succes,

  Frank

 • Een kleine woning maar toch een groot ruimte gevoel

  Een kleine woning maar toch een groot ruimte gevoel:

  Heb je een kleine woning of een klein appartement en je wilt bij de verkoop ervan de bezoekers een ruimtegevoel geven dan zijn volgende tips wel iets voor jou:

   

   1. Laat een deel van je meubels opgaan in het interieur: kies meubels en interieurelementen in dezelfde tint als de vloer en de muren. Bijvoorbeeld: een witte keuken met witte muren. Daarin moet ook niet overdreven worden. Niet alles moet dan in het wit. Je kunt ook een donkere eettafel plaatsen. 

    keukenvoorenna13.jpg

   2. Opruimen: In een kleine woning is het zeer belangrijk dat er zoveel mogelijk wordt opgeruimd. Rommel maakt de ruimtes optisch klein. Alle overbodige dingen worden beter al weggestopt in verhuisdozen en buiten het zicht van de kandidaat-koper gehouden.

    makeover03.jpg

   3. Vermijd zware stoffen gordijnen en kies eerder voor oprolgordijnen als het moet en waar er genoeg privacy is: geen gordijnen.

    appar06.jpg

   4. Werk met spiegels. Dit is een bekend interieurtrucje om ruimtes groter te laten lijken en het werkt ook echt.

    sidedeco5.jpg

   5. Breng een accent aan de smalle muren van de leefruimte: een opvallend behang of een groep schilderijen.

    print07.jpg

   6. Heb je een kleine slaapkamer, berg dan je kledij, handdoeken en beddengoed op in lage bakken (met wieltjes) die je onder het bed kan schuiven.

    manden.jpg

   7. Veel succes, Frank

 • styling tip

  Styling hoeft niet moeilijk te zijn. Met een groot dienblad, verschillende glazen en bloemen creëer je een sfeerhoekje die met alle gemak weer aangepast kan worden. Met woonaccessoires zoals kaarsen, mooie potjes met sfeerkaarsen kan je ook een sfeervol hoekje maken. Een combinatie van deze is zeker niet uit te sluiten.

  dienblad01.jpg

  dienblad02.jpg

  dienblad03.jpg

  dienblad04.jpg

  dienblad05.jpg

  dienblad06.jpg