• geschilderde tak als decoratie

  Decoratie is noodzakelijk als we een woning verkoop klaar maken. Het is daarbij de bedoeling om creatief te werk te gaan en dit zo budget vriendelijk te doen. De meeste aanbieders van woningen zijn niet bereid om nog flinke budgetten uit te geven om hun huis te pimpen. de kosten beginnen al op te lopen wanneer je uw huis verkoopt/ Bodemattest,Epc document, elektriciteitsattest, makelaarskosten....

  Met dit simpel en goedkoop idee heb je vlug een decoratiestuk:

  zoek enkele takken van een boom of heester

  geschilderde tak01.JPG

  Leg ze op een groot stuk karton

  geschilderde tak02.JPG

  Bespuit ze met verf uit een spuitbus (in alle bouwmarkten te koop).

  geschilderde tak.JPG

  plaats ze in een vaas.

  succes,

  Frank

 • open haard voor en na

  De open haard of de schouw waar een cassette in zit is meestal de blikvanger in de living. Soms kan het geen kwaad om deze een opfrisbeurt te geven om uw living aantrekkelijker te maken bij verkoop.

  hierbij een voorbeeld:

  fireplace01.JPG

  De bleke tegels rond de cassette zijn regelmatig vuil bij gebruik van de cassette. Daarom werd besloten om deze donker te schilderen. De schoorsteenmantel daarentegen kreeg een gebroken witte kleur.

  fireplace02.JPG

  De tegels worden grondig gereinigd en ontvet alvorens ze een laag primer krijgen. Vergeet niet uw cassette eerst af te tapen.

  fireplace03.JPG

  Zorg dat de primer overal goed is aangebracht en laat voldoende drogen. Breng dan uw afwerkingslaag aan.

  fireplace04.JPG

  Breng desnoods nog een extra laag verf aan. Vraag in de verfwinkel om hitte bestendige verf.

  fireplace05.JPG

  Ik vind het een geslaagde make-over. Dit wordt beslist een eyecatcher in de living.

  Frank

  Huisvlotverkocht

 • Tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk te benutten

  We zijn helaas niet allemaal gezegend met een kast van een huis. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je met een klein huis niet veel mogelijkheden hebt. Je moet alleen wel net iets creatiever zijn om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. hierbij mijn tips om het beste uit je kleine woonkamer te halen!

  1. Kies voor een zetel met smalle poten, die iets hoger staat. Op deze manier zie je eronder nog een stuk van de vloer en creëer je een gevoel van ruimte.

  citytalk_1.jpg

   

  2. Laat nissen in je woonkamer niet onbenut! Hang er zwevende planken in, in dezelfde kleur als de muur. Deze kun je gebruiken voor extra opslag.

  nis

  3. Eén van de beste manieren om meer opbergruimte te creëren is, het maken van een grote ‘opslagmuur’. Ga de hoogte en gebruik je hele muur. Op die manier hoef je geen losse kasten te gebruiken die teveel ruimte in beslag nemen.

  woonkamer3.jpg

  4. Beperk je zithoek tot zo min mogelijk losse meubels. Een hoekbank is hier een goede oplossing voor. Eén meubel, maar veel zitplaats!

  hoekzetel

  5. Een tip die waarschijnlijk iedereen al kent, maar we voor de zekerheid toch nog even noemen. Heb je een kleine woonkamer, ga dan voor een lichte inrichting. Neutrale kleuren op de muren en witte meubels maken de kamer optisch een stuk ruimer.

  woonkamer01.jpg

  6. Heb je een laag plafond in de kamer? Overweeg dan een behang met verticale strepen om de ruimte hoger te laten lijken.

  kleinekamer-7.jpg

  7. Een televisie is tegenwoordig bijna in elke woonkamer onmisbaar. Maar een groot televisiemeubel is niet altijd nodig. Heb je de mogelijkheid om je televisie aan de muur te hangen, doe dit dan vooral. Dit is niet alleen ruimtebesparend, maar staat ook nog eens erg stijlvol.

  woonkamer2.jpg

  Huisvlotverkocht