• optisch bedrog: ruimtes smaller of breder laten lijken

  donkere vloer en plafond

  Met kleur is veel gezichtsbedrog te creëren. Een ruimte wordt smaller en kleiner door gebruik te maken van donkere kleuren op de muren. Lichte kleuren maken breder en groter. Een ruimte wordt breder en lager door gebruik te maken van donkere kleuren op plafond en vloer. Wanneer we het plafond en de achterwand van een lange gang een donkere kleur geven zal deze minder diep lijken, het plafond lager en de gang dus breder lijken.

  lage plafond.jpg

  Een lagere ruimte wordt vaak als prettiger ervaren dan een hogere ruimte, zeker als het plafond hoger is dan de gemiddelde hoogte. Het is ook te overwegen om het plafond in de slaapkamer en in de kinderkamer optisch te verlagen. Het geeft de slaapkamer meer intimiteit en de kinderkamer het gevoel van veiligheid en bescherming.Lelijke verwarmingsbuizen en radiatoren zijn optisch enigszins te verbergen door ze dezelfde kleur te geven als de wand. Staat een radiator voor een glaswand schilder deze dan mat zwart of donkergrijs, de radiator neemt dan optisch de kleur van de glaswand aan.

  diagonaal parket.jpg

  Meestal worden vloeren in de lengterichting van een vertrek gelegd. Met een diagonaal gelegde parket- of plavuizenvloer kan een breedte-effect worden bereikt.

  Frank

  Huisvlotverkocht.be

 • Slaapkamer inrichting met klassieke details

  Vandaag eens iets anders. Ik vond volgende foto's van een woning uit Zweden. Wat speciaal is zijn de foto's van de slaapkamer. De vloerbedekking is wit geschilderd, en dat geeft de slaapkamer een frisse, rustige en lichte sfeer.

  klassieke slaapkamer

  De oude klassieke details in deze slaapkamer passen heel goed bij de inrichting. Ik kan dit het beste omschrijven als romantisch chique maar tegelijkertijd ook modern en stijlvol! In deze slaapkamer inrichting zie je dat er vooral veel neutrale kleuren zijn gebruikt. Het voordeel hiervan is dat je dit heel goed kan combineren met wat opvallende decoraties. Neem hier bijvoorbeeld het behang, deze is heel druk, maar kan heel goed omdat de basis rustig is gebleven. De kleine spiegeltjes en lijsten zorgen ervoor dat de patroon van het behang wordt doorbroken en geven de slaapkamer hierdoor een speelse maar toch nog een romantische inrichting!

   

  klassiekeslaapkamer.jpg

   

  klassieke slaapkamer

  slaapkamer

  klassieke slaapkamer

   Bron: www.alvhemmakleri.se

 • Wit in combinatie met pastelkleuren

  gevonden op de site van "Sea of Girasoles". Dit interieur van wit met pastelkleurtjes. Tof.

  sti3.jpg

  sti4.jpg

  sti5.jpg

  sti6.jpg

  sti7.jpg

  sti8.jpg

  sti9.jpg

  sti10.jpg

  Hierbij blijkt dat er veel combinaties mogelijk zijn met wit als basis.

  FRank

  Huisvlotverkocht.be