• waarom uw woning verkoopklaar te maken

   

  Door de kredietcrisis zijn potentiële kopers voorzichtiger en kritischer geworden met het kopen van een huis. Voor veel huizenverkopers betekent dit: extra lasten en stress. Om te kunnen concurreren met vergelijkbare huizen in de markt moeten ze alles uit de kast halen; de ramen poetsen en het gras afrijden alleen is niet meer voldoende. Wat is de toegevoegde waarde van Vastgoedstyling?
  Bij vastgoedstyling worden huizenverkopers geadviseerd hoe hun woning zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd kan worden naar geïnteresseerde kopers.
  Ieder huis, appartement, boerderij, bungalow of flat, ongeacht het aantal vierkante meters woonoppervlak of kubieke meters inhoud, komt hiervoor in aanmerking.
  Elke woning heeft zijn eigen unieke kenmerken. Door die goed uit te laten komen kan de interesse van de kopers gewekt worden. Een woning die op de huizenmarkt verschijnt en waarbij op de juiste wijze gebruik gemaakt is van vastgoedstyling zal zich al snel positief onderscheiden tussen de overige te koop staande woningen.


  www.huisvlotverkocht.beverkoop klaar maken

 • VERGROOT EEN RUIMTE MET KLEUR

   

  Primaire kleuren

  Je hebt kleuren, tinten, schakeringen, maar het begint allemaal met de drie primaire kleuren: rood, geel en blauw.

   

  De rest van de kleuren zijn combinaties van twee of drie van de bovenstaande kleuren, al dan niet gemengd met zwart of wit.

  De verzadiging is hetzelfde als de intensiteit van de kleur

  Als bij de inrichting van een kamer gebruik wordt gemaakt van kleuren met dezelfde verzadiging dan zal die kamer groter lijken.

   

  Wat betekent dat?

  Dat betekent dat als je allemaal monochrome kleuren (kleuren afgeleid van 1 kleur), pasteltinten gebruikt, of allemaal felle kleuren de kamer groter zal lijken dan hij is.

  Door dezelfde kleurintensiteit is er weinig diepte en wordt er een idee van ruimte gewekt.

  Als je een kleine ruimte groter wilt laten lijken kun je ook op een andere manier van de kleurintensiteit gebruik maken. Bijv. een kleine vierkante kamer zal groter lijken als de twee tegenoverliggende muren in dezelfde kleur worden geschilderd, bij voorkeur een diepe kleur. Dit zal diepte scheppen.

   

   

  De witte ruimte tussen het blauw springt er meer uit en geeft dus het idee van meer ruimte.

   

  Een andere manier is om grijs of blauwgrijs als achtergrond te kiezen in een kleine ruimte. Het grijs trekt zelf geen aandacht maar laat de andere kleuren er beter uitspringen.

  succes,

  Lees ook: huisvlotverkocht.wordpress.com

 • ROMMEL WEG MET FENG SHUI

  Iedereen kent wel het opgeruimde gevoel dat je krijgt als je net eens flink hebt aangepakt, schoongemaakt en weggedaan. En dat is meer dan alleen het idee dat alles weer lekker fris is.

   

  Het geeft je ook een gevoel van vrijheid en nieuwe energie en schept ruimte voor nieuwe impulsen en uitdagingen. En dat is precies waar het bij Feng Shui om gaat.

   

  Feng Shui en rommel

  Feng Shui is de kunst om de stroom van energieën in je omgeving in balans te krijgen. Rommel werkt nadelig op de energiestroom, het blokkeert en beperkt.

   

  Wat is rommel?

  Rommel is eigenlijk alles wat je bewaart maar:

  - niet mooi vindt
  - niet nodig hebt/niet gebruikt
  - niet wist dat je het had
  - wat je niet weet te vinden
  - dat slechte herinneringen oproept 

   

   

  En je kent het wel. Je staat op het punt om iets weg te doen/te geven en dan komt het stemmetje weer: Ja maar.....

  - het was een cadeau van ..........
  - het heeft veel geld gekost
  - ik ga het wel weer gebruiken
  - ik ga het wel weer dragen 
  - ik voel me schuldig 
  - ik voel me verspillend

  De één is de ander niet

  En iedereen heeft zijn eigen dingen waar hij het moeilijk mee heeft. De één zal moeite hebben om kleding weg te doen, de ander om oude brieven en kaarten weg te gooien en weer een ander kan maar moeilijk afscheid nemen van zijn stapel tijdschriften waar hij/zij al jaren op geabonneerd is.

  Het heeft allemaal te maken met emoties. Alles wat je bewaart uit het verleden belemmerd je om 100% in het nu te leven.

   

  Aan de slag

  Hoe begin je aan de opruiming

   

  1. Plaats voor nieuwe energie

  Stap van het idee af dan het opruimen van je spullen een verschrikkelijke klus is maar realiseer je dat je met ieder boek, tijdschrift, kledingstuk, meubelstuk of wat je ook wegdoet ruimte schept voor nieuwe energie en nieuwe kansen.

   

  2. Sorteren

  Sorteer spullen uit kasten en lades in houdenweggooienweggeven aan goed doel en nog even over denken. Als je de spullen uit de doos met nog even over denken na een jaar nog niet nodig hebt gehad wordt het echt tijd om weg te gooien.

   

  3. Stap voor stap

  Ga niet als een wilde aan de slag. Pak op een dag een plank of la aan. Werk rustig door tot je je doel hebt bereikt.

  4. Echt mooi

  Kijk je kamer eens rond en kijk wat er staat of hangt aan decoratie dat je best weg kan doen. Hou alleen wat je echt mooi vindt en sla het andere desnoods op zodat je af en toe eens kan afwisselen.

   

  5. Eigen hoekje

  Maar een hoekje voor je zelf waar je een paar foto's, souvenirs, boeken of kunstvoorwerpen zet die je heel dierbaar zijn en die je opfleuren als je er naar kijkt. Bedenk wel dat 'more is less' en bekijk regelmatig of die spullen ook niet vervangen moeten worden door spullen die op dat moment weer belangrijk voor je zijn.


  6. Goede nachtrust

  Kijk voor een goede nachtrust ook eens kritisch naar je slaapkamer. Doe zo veel mogelijk elektrische apparatuur weg. Spiegels horen eigenlijk niet in een slaapkamer omdat ze yang energie vrijmaken in een ruimte die eigenlijk een yin ruimte is. Gebruik in slaapkamer vooral rustige kleuren als blauw, groen en pasteltinten, vermijd rood, goud en andere stimulerende kleuren.

   

  7. Houden zo

  Denk na bij nieuwe aankopen. Probeer impuls aankopen te voorkomen. Denk na of je het wel echt nodig hebt, mooi vindt en er ruimte voor hebt.

   

  8Meer yang

  Breng meer yang-

  opruimen, rommel, Huis verkopen

  energie in de woonruimte. Breng muziek, licht, water, bloemen, planten en kleur in je huis. Open je gordijnen zodat de zon en het licht naar binnen schijnen.