• De juiste verlichting op de juiste plaats

   

  Natuurlijk is daglicht de allerbelangrijkste lichtbron wanneer u uw huis gaat verkopen. Zorg dat u die lichtbron altijd optimaal benut door alles wat licht tegenhoudt te openen of te verwijderen. Hebt u dan last van inkijk? Breng dan plakplastic aan op de ramen. Er zijn bij de bouwmarkt veel verschillende soorten verkrijgbaar. Maar daglicht alleen is niet genoeg. Ook kunstlicht moet worden toegevoegd. Zelfs overdag moet alle verlichting aan om uw woning succesvol te verkopen. Hoe lichter uw huis hoe beter.

   

  Het aanbrengen van kunstverlichting is een vak apart, maar met behulp van wat eenvoudige richtlijnen kunt u al een heel aardig resultaat bereiken.

   

  Het nut van kunstverlichting is tweeledig, namelijk functioneel en sfeerbepalend.

   

  Alleen warme verlichting is geschikt om sfeer te creëren. Koude lichttonen zoals blauw of groen, TL lampen en neonlicht zijn hiervoor niet geschikt.

   

  Er zijn vaak veel verschillende soorten verlichting aanwezig in een woning. De belangrijkste zijn:

   

  Functionele (inbouw)verlichting

   

  Inbouwverlichting wordt vaak toegepast in keuken, woonkamer en badkamer.

   

  Vaak zijn het spots, maar soms ook wandverlichting veelal met dimmer. Het opmerkelijke is dat deze verlichting lang niet altijd gebruikt wordt door de bewoners, terwijl deze juist een zee van licht en ruimte geeft.

   

  Accentverlichting

   

  Gebundeld licht dat kan worden gericht op een voorwerp waar men de aandacht op wil vestigen. Accentverlichting wordt vaak toegepast bij (wand)decoraties om spanning te creëren in het interieur.

   

  Sfeerverlichting

   

  Onder sfeerverlichting vallen alle lichtbronnen die indirect licht verspreiden, zoals schemerlampen, staande lampen, tafellampen etc.

   

  Deze lampen zijn uitermate geschikt om een gezellige sfeer neer te zetten en zijn meestal gemakkelijk te verplaatsen naar donkere hoeken. De slaapkamers worden extra chic door dezelfde sfeerverlichting aan weerszijden van het bed.

  www.HuisVlotVerkocht.be

  verlichting; sfeerverlichting; lichtinval; vastgoedstyling