• Facebook gebruiken om huizen te verkopen

  huis verkopen; facebook om huis te verkopen

  Kan je als professioneel een huis verkopen via Facebook?

  Ja

  Zo ga je te werk:

  1. Bouw een netwerk uit (community) met het schrijven van een blog en door het regelmatig plaatsen van nuttige info op uw facebookpagina. Het is wel een hele opgave om dagelijks uw aanwezigheid op facebook te handhaven.
  2. Verwijs op uw verkoopbord dat u aanbrengt bij het te koop gestelde pand, naar uw facebookpagina. Dit maakt dat u meer bezoekers krijgt op uw pagina. Dit heeft minstens dubbel zo veel effect als het vermelden van een telefoonnummer.
  3. Verwittig uw bezoekers op uw pagina met een banner: Weldra te koop. Liefst niet meer dan 2 weken voor de verkoop start. Laat dit gedurende die 2 weken steeds bovenaan uw pagina staan.
  4. Start de verkoop met de aankondiging van een open-huizen dag en maak een link naar uw website voor meer foto’s en informatie. Let daarbij op dat u enkel aantrekkelijk fotomateriaal gebruikt.
  5. Vraag aan uw “vrienden” om te liken en te delen. Blijf dagelijks uw blog aanvullen met extra foto’s en info en leg een link naar uw facebookpagina.
  6. Plaats een zoekertje op vastgoedsites met mooie aantrekkelijke foto’s. vergeet niet steeds te linken naar uw facebookpagina en website.

  Veel succes.

 • De Wasplaats : Hoe verkoopklaar maken

  wasplaats; verkoopstyling; home-staging

  De keuken is zeker een plaats die er optimaal moet uitzien als potentiële kopers het huis bezoeken. Maar een wasplaats is ook een ruimte waar men veel tijd in doorbrengt. Vele aanbieders zien deze ruimte over het hoofd bij het verkoopklaar maken van hun woning. Maak van de wasplaats een mooie en overzichtelijke ruimte in plaats van een ordinaire berging.

  Hierbij geef ik u 5 tips:

  1. Weg met die rommel.

  Laat enkel het hoogst noodzakelijke staan: Enkele wasmanden, uw strijkijzer, strijkplank wasmachine, droogkast... Verwijder alles die u in de laatste 3 maand niet meer hebt gebruikt en stockeer het in verhuisdozen of doe het naar het containerpark.

  2. Reining grondig

  Verp)laats alles ( wasmachine, droogkast,...) en geef ieder hoekje een grondige schoonmaakbeurt. Verwijder het stof van de rekken en neem alle stofnetten weg. Let erop dat de wasmanden niet uitpuilen van wasgoed.

  3. Een likje verf

  Schilder vuile muren en deuren. Verwijder stickers en muurtekeningen die door de kinderen zijn aangebracht.

  4. Alles mooi op zijn plaats.

  Investeer in een propere kast of opbergrek, zodat je alles mooi ordelijk kan onderbrengen. Maak dat al uw onderhoudsprodukten uit het zicht zijn van de bezoekers ( ze dienen niet te weten welk merk van waspoeder u gebruikt voor uw was).

  5. verwijder persoonlijke spullen

  Maak dat de wasplaats niet volstaat met vuile was. Verwijder de schoenen en laarzen. Zet de kattebak en de hondemand in de tuinberging. Bezoekers zijn niet geïnteresserd in uw vuile was en zien niet graag dat uw woning een paradijs is voor huisdieren.

  Een proper en mooi geordende wasplaats geeft de koper de indruk dat u die lijn over gans uw woning hebt doorgetrokken en dat de woning perfect is onderhouden als een goede huisvader.

  www.HuisVlotVerkocht.be