• De 5 meest aangehaalde reacties van huiseigenaars om hun woning niet verkoopklaar te maken.

  1. Waarom al die moeite doen. De koper zal toch alles willen inrichten naar zij goesting.

   Al lijken sommige verbeteringen louter overbodig, de potentiële koper zal meer terughoudend zijn bij zijn biedingen. Je doet er best aan uw woning optimaal verkoopklaar te maken zodat er zo weinig mogelijk op de prijs wordt afgedongen.

  vastgoedstyling,home-staging; verkoopklaar maken,prijsaanpassing,woning verkopen,gedateerde interieurs

   2. Ik heb geen tijd.

  Vanaf het tijdstip dat de beslissing gevallen is om de woning te verkopen, maak je best een planning en een stappenplan met alle taken die nodig zijn om de woning verkoopklaar te maken. Dit maakt het gemakkelijker en overzichtelijker en kijk je niet aan tegen een berg werk.

   3. De prijs en de ligging zijn de belangerijkste factoren die een woning doen verkopen.

   Onverzorgde en gedateerde interieurs, maken dat een woning moeilijker verkoopt. Zelfs al zijn de prijs en de ligging in het voordeel van de aanbieder, een mooi gestylde woning zal altijd vlotter verkopen.

   4. Ik heb daar de middelen niet voor.

   Als je ondervindt hoeveel je verliest door prijsaanpassingen, doordat uw woning niet mooi verkoopklaar is gemaakt, zal de rekening gauw gemaakt zijn. Je kan altijd vragen aan de vastgoed stylist om de rekening te betalen bij het verlijden van de akte.

  vastgoedstyling,home-staging; verkoopklaar maken,prijsaanpassing,woning verkopen,gedateerde interieurs

   5. De vastgoedmakelaar zegt dat het niet nodig is.

   Vele vastgoedmakelaars beseffen het nut niet van home-staging of vastgoedstyling. Dat een woning niet direct verkoopt is voor hen niet het grootste probleem. Met enkele prijsaanpassingen vindt uw woning toch een koper. Vele makelaars vinden de kost van home-staging een grotere last voor hun klant, aanbieder, bovenop het ereloon die gevraagd wordt.

   Indien u nog vragen hebt over vastgoedstyling laat dan een reactie achter.

   Veel succes,

   Frank,

   www.huisvlotverkocht.be

 • De toegevoegde waarde van vastgoedstyling.

  Wat doen vastgoedstylisten nu en hoe kan hun advies bijdragen tot een vlottere verkoop van uw huis?

  Je zou versteld staan hoe je een doordeweeks huis kan omvormen tot een modelwoning die meerdere kandidaat-kopers aanspreekt.

  Soms beperkt het zich tot enkele herstellingen of klusjes, wat rommel opruimen en enkele verse bloemen plaatsen. In andere gevallen dient er wat geschilderd te worden of het vervangen van het laminaat of het vinyl.

  vastgoedstyling; ruimte creëren; woning verkopen; verkoop klaar maken; mooie presentatie; kandidaat-koper; modelwoning; lekker ruiken;

  Het is niet de bedoeling om uw leefgewoonten te veranderen. Het enige doel is om uw woning op zijn best te tonen aan het publiek. De potentiële kopers moeten direct een behoefte krijgen om in uw woning te willen wonen en direct een deftig bod doen op uw woning.

  U hebt uw twijfels over het nut van al die moeite om uw huis verkoop klaar te maken. Wel stel u in  de plaats van de koper.

  Bent u al eens gaan kijken naar open huis dagen bij professionele  huizenverkopers? Heb je gemerkt hoe alles kraaknet is, het huis mooi ingericht is en alle kamers er ruim uitzien.

  De keukens en de badkamer blinken en ruiken lekker. De kasten zijn leeg ofwel mooi en netjes georganiseerd. De garage biedt meer ruimte dan dat er wagens in kunnen.

  Stap nadien eens binnen in een huis waar de tijd al een tiental jaar heeft stilgestaan. In de garage kan zelfs meestal geen wagen meer binnen. Het keuken aanrecht staat vol. In de badkamer slingeren handdoeken en allerhande wasgoed en make-up producten rond. De kasten puilen uit met allerlei prullaria die in de loop der jaren zijn verzameld. De hond komt blaffend op je af om u te verwelkomen. Enkele verdorde planten “verwelkomen “ u aan de voordeur.

  vastgoedstyling; ruimte creëren; woning verkopen; verkoop klaar maken; mooie presentatie; kandidaat-koper; modelwoning; lekker ruiken;

  Stel nu dat beide woningen identiek in grootte zijn, welke huis zou u dan meest aanspreken? Het eerste natuurlijk. De ruimtes hebben misschien dezelfde afmetingen maar door de mooie presentatie heb je in het eerste een beter ruimte gevoel. Het eerste huis is op en top verkoop klaar gemaakt en alles is op zijn best voorgesteld.

  Wat je als aanbieder van een woning dient te weten is dat het optimaal presenteren van een huis en de manier waarop je in je huis woont twee compleet verschillende dingen zijn.

  Dit is de toegevoegde waarde van vastgoedstyling.

 • Geef een andere dimensie aan wanddecoratie

  huis opfrissen. Originele decoratie, huis vlot verkopen

  Sinds enkele jaren kan je in speciaalzaken muurstickers vinden. Die lenen zich uitstekend om een grote wand te voorzien van een originele decoratie. Deze stickers kunnen op alle effen oppervlakte aangebracht worden : zowel op muren of deuren. Goede tip om een ruimte op een originele en trendy manier af te werken.

  tip voor decoratie, restylen, huis opfrissen decoreren, home-staging

  Veel succes,

  Huisvlotverkocht.be