• Kleur : 4 Tips om uw woning op te frissen.

   

  1. Het kiezen van een kleur.

   

  Als de basiskleur wit is, kan je gelijk welk ander kleur gebruiken als accentkleur. Als je moet kiezen gebruik dan een kleur die terugkeert in het interieur : in de gordijnen, kussens of ander accessoire . Gebruik zwart enkel in hypermoderne interieurs en in combinatie met witte meubelen.

  1. Denk aan warme en koude tinten

   

  Kiest u voor een accent kleur bij een interieur die al een dominante kleur heeft, kijk dan of de bestaande kleur warm of koud is, kies vervolgens de accentkleur aan de andere kant van het kleurenwiel.

  Voorbeeld: Warm roze zal bijvoorbeeld een opvallend accent kleur zijn in een frisse blauwe kamer, of het contrast van een gezellige paars gecombineerd met  koel grijs.

   

  1. Benadruk uw eyecatcher met een accentkleur.

   

  Hier geldt ook : “less is more” bij het gebruik maken van een accentkleur. Gebruik het dus enkel op wel bepaalde plaatsen in plaats van overal in de kamer.

  Voorbeeld : Er staat een mooie schouw : schilder deze dan in het accentkleur.

   

       4 . Personaliseer uw kamer

   

  Het gebruiken van een accentkleur dient zich niet enkel te beperken tot de muren. Laat deze kleuren terugkomen in uw gordijnen, tafelnappen of uw sierkussens. Dit brengt rust en harmonie in de woning.

   

  Kleuren kiezen, stylen van een nieuwbouwappartement

   

 • leefruimte in tinten wit


 • Gebruik van kleur om ruimte te creëren

  Met kleur is veel gezichtsbedrog te creëren. Een ruimte wordt smaller en kleiner door gebruik te maken van donkere kleuren op de muren. Lichte kleuren maken breder en groter. Een ruimte wordt breder en lager door gebruik te maken van donkere kleuren op plafond en vloer. Wanneer we het plafond en de achterwand van een lange gang een donkere kleur geven zal deze minder diep lijken, het plafond lager en de gang dus breder lijken. Een lagere ruimte wordt vaak als prettiger ervaren dan een hogere ruimte, zeker als het plafond hoger is dan de gemiddelde hoogte. Het is ook te overwegen om het plafond in de slaapkamer en in de kinderkamer optisch te verlagen. Het geeft de slaapkamer meer intimiteit en de kinderkamer het gevoel van veiligheid en bescherming. Lelijke verwarmingsbuizen en radiatoren zijn optisch enigszins te verbergen door ze dezelfde kleur te geven als de wand.


  kleur in de woning