• Hoe kritisch ben je?

  Hoe vaak heeft u zelf niet dat u binnen enkele seconden weet wat voor een vlees u in de kuip heeft? Waarschijnlijk heel vaak. Er wordt wel eens gezegd dat een eerste sollicitatiegesprek in principe drie seconden duurt. Uw mening is gevormd en het wordt verdomd moeilijk om daar nog van af te worden gebracht.

  Beeldt u hetzelfde in met een woning die je te koop ziet staan op het internet. Hoe kritisch zijn we als we de foto’s zien? En wanneer je voor de deur staat als je een woning gaat bezoeken als koper?

  Die eerste indruk is belangrijker dan de meeste mensen denken. Denk daar goed over na als je een woning of appartement te koop stelt.

   

  Frank,

  HuisVlotVerkocht.be

 • Minder meubelen

  Less is more. Soms door meubelen weg te nemen bekom je een beter ruimtegevoel. De muren verplaatsen kan je toch niet.

  Meubelstukken die te groot zijn en die je misschien toch niet zal mee verhuizen zet je best op een zoekertjessite. Via dezelfde sites vind je wel iets kleiners om in de plaats te zetten.

  Een zware fauteuil die een complete hoek inneemt, moet die daar blijven staan, of kan hij elders geplaatst worden? Kijk eens wat er gebeurt als je één of twee meubelstukken weghaalt. Welk effect bekom je dan?

   

  minder meubelen

 • Vergeet de garage niet

  Vele aanbieders zijn bekommerd met het interieur van hun woning maar sommigen spenderen niet veel aandacht aan de garage. Nochtans is de garage een belangrijk gegeven bij de verkoop van uw huis. Met het huidige onveiligheidsgevoel in onze streek (zuid-West-Vlaanderen) is de garage een belangrijk onderdeel van de verkoop. 

  Creëer zeker een ruimtegevoel in de garage. Zorg dat er zeker een wagen in kan.

  Zijn de muren nog in ruwe snelbouwstenen; overweeg dan om ze te schilderen.

  Zorg ook voor voldoende verlichting. Vervang desnoods het lampje van 40 watt door een TL-lamp.

  Maak dat de rekken en kasten niet overvol staan en dat alles mooi en ordelijk geklasseerd is.

  home-staging, restylen van de garage; orde in de garage